.
.
 

Oncologie

Kankerpatiënten en mensen die de vreselijke ziekte overleven bezoeken statistisch gezien vaker de huisarts, ook met voetklachten. De voetklachten ontstaan bijvoorbeeld als bijwerking van chemotherapie (ook wel cytostatica) of omdat de gezwellen (goedaardig of kwaadaardig) in de voeten zitten of zaten.

Chemobehandelingen hebben ook invloed op uw voeten

Chemotherapie heeft ook invloed op niet aangetast weefsel. Een bekende uiting daarvan is haaruitval, maar ook opgezwollen handen en voeten (soms met blaren) en pijnlijke huidontstekingen rond de enkels zijn mogelijke bijwerkingen. Andere problemen zijn nagelafwijkingen waarbij de vorm, kleur en structuur van de nagel verandert of de nagel zelfs helemaal verdwijnt. Ook kan het geneesmiddel buiten de bloedvaten in weefsel terechtkomen en daar voor bijvoorbeeld huidontstekingen of blaren zorgen.

“Met haar kennis en ervaring kan Nathalie van Medisch Pedicure Doetinchem een veilig en doelgericht behandelplan opstellen voor (ex)kankerpatiënten.”


Als medisch pedicure, met een specialisatie in oncologische voetzorg weet Nathalie van Medisch Pedicure Doetinchem wat kanker doet met het lichaam en wat de gevolgen van de behandeling zijn. Met die kennis kan de pedicure een veilig en doelgericht behandelplan voor u opstellen en dit afstemmen met de behandelend arts.

Alleen Medisch Pedicures met het VAKdiploma Medisch Pedicure kunnen lid worden van de NMMV (Nederlandse Maatschappij van/voor Medische VoetzorgVerleners). De NMMV is aangesloten bij de NVvO (Nederlandse Vereniging voor Oncologie). De NVvO is de professionele oncologische vereniging die zich wijdt aan de bestrijding van kanker door het organiseren van onderwijs, scholing en nascholing met als doel het bevorderen van multidisciplinair onderzoek en scholing op het gebied van kanker, en hierdoor in brede zin de kwaliteit van de behandeling van patiënten met kanker te bevorderen.

Voor meer informatie: www.nvvoncologie.nl / www.verwijsgidskanker.nl / www.nmmv.nl


 
Bellen
Info